Україна зробила Австралії «космічну» пропозицію

Читать на русском
Україна пропонує Австралії почати спільно виводити ракети на орбіту, збудувавши космодром біля авіабази в окрузі Кімберлі.

Україна пропонує Австралії почати спільно виводити ракети на орбіту, побудувавши космодром біля авіабази в окрузі Кімберлі.

Як інформує «Слово і Діло», пропозицію розглядають в австралійському парламенті, повідомляє The West Australian.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко має намір підвищити науково-технологічний рівень Житомира в галузі космонавтикиСказано 12 квітня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Заявку подали в 2016 році. Посол України в Австралії Микола Кулінич каже, що в України є технічні знання й довга історія в глобальній космічній гонці.

«Пропозиція дуже реалістична. Україна могла б провести запуск завтра вранці, якби був майданчик. Ми пропонуємо своїх людей і свій досвід, якщо в Австралії є земля для використання», – сказав Кулінич.

Для космодрому потрібно 5-7 тисяч квадратних кілометрів землі. Його будівництво можуть оплатити приватні інвестори та партнери Австралії.

Порошенко розповів про космічні успіхи УкраїниУкраїна протягом багатьох років успішно підтверджує свої позиції космічної держави у світі.

Федеральний і державний уряди Австралії спочатку мають підтримати пропозицію України, також потрібні дозволи від екологічних служб.

Нагадаємо, американська приватна космічна компанія SpaceX буде готова виконати перші польоти на Марс уже в 2019 році.

Також стало відомо, коли в Україні з'являться приватні космічні компанії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: