На Землю повернеться китайська космічна станція

Читать на русском
Днями 8-тонна китайська космічна станція Тяньгун-1 може впасти на Землю. Більша частина космічного апарату згорить.

Найближчими днями 8-тонна китайська космічна станція «Тяньгун-1» може впасти на Землю.

Як інформує «Слово і Діло» з посиланням на The Guardian, в 2016 році вона перестала відповідати на команди із Землі.

День космонавтики: внесок України в підкорення космосуДо Дня космонавтики «Слово і Діло» підготувало інфографіку про участь України і українців у підкоренні космосу.

Понад рік тому «Тяньгун-1»1 визнали штучним неконтрольованим метеоритом. Імовірно, космічна станція впаде на Землю 1 квітня. Але через швидкість, з якою летить станція, впасти на Землю вона може днем раніше або пізніше. Очікується, що більша частина космічного апарату згорить, поки падатиме через атмосферу. Є ймовірність, що до поверхні Землі долетять уламки.

Як пише The Guardian, «Тяньгун-1» – 50-й за розмірами космічний корабель, який впав на Землю. Проте уламки жодного з них не завдали шкоди людям.

Найбільшою неконтрольованою станцією була SkyLab. Вона важила 77 тонн і розпалася над Західною Австралією. Ніхто не постраждав.

Спрогнозувати місце падіння неможливо. Як зазначає декан факультету права Університету Західного Сіднея, за будь-які збитки, спричинені падінням станції, відповідальність нестиме Китай. До того, як Земля втратила зв’язок зі станцією, вона відпрацьовувала технології зближення та стикування космічних апаратів. Ще в 2012 та 2013 році її відвідували астронавти. Запустили «Тяньгун-1» у 2011 році.

Раніше Ілон Маск назвав дату запуску першого інтернет-супутника.

Як повідомлялося, Володимир Гройсман запропонував Ілону Маску вкластися в енергозбереження України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: