Порошенко розповів, як Україні зберегти статус космічної держави

Читать на русском
Україна потребує розробки нової загальнодержавної космічної програми та реформування оборонно-промислового комплексу.

Україна потребує розробки нової загальнодержавної космічної програми та реформування оборонно-промислового комплексу.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це президент України Петро Порошенко заявив у привітанні працівників ракетно-космічної галузі України з професійним святом.

До Житомира не повернулися космічні технології, як обіцяв перед виборами ПорошенкоПетро Олексійович після того, як став президентом, не виконав свою передвиборчу обіцянку повернути до Житомира космічні технології. В цьому він запевнив багатотисячний натовп на центральній площі міста.

«Збереження статусу космічної держави, впровадження унікальних технологічних можливостей галузі для розвитку економіки та потреб національної безпеки і оборони вимагає розробки нової загальнодержавної космічної програми України та реформування оборонно-промислового комплексу», – зазначив Порошенко.

За словами президента, Україна зробила вагомий внесок в історію «підкорення неба». Він побажав працівникам галузі здоров'я та підкорення нових висот.

Нагадаємо, в березні Державне космічне агентство України (SSAU) запропонувало побудувати космодром за межами авіабази Кертін у Кімберлі, Австралія. Ідея надійшла як відповідь на багаторічну мрію Австралії про розміщення свого власного пускового комплексу.

Раніше «Слово і Діло» підготувало інфографіку про участь України в підкоренні космосу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: