Порошенко розповів про космічні успіхи України

Читать на русском
Україна протягом багатьох років успішно підтверджує свої позиції космічної держави у світі.

Україна протягом багатьох років успішно підтверджує свої позиції космічної держави у світі.

Про це заявив президент Петро Порошенко.

«20 років тому в цей день відбулася історична подія для незалежної України - Леонід Каденюк на борту американського космічного корабля Колумбія здійснив політ у космос. З того часу Україна успішно підтверджує свої позиції космічної держави», - написав президент на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Глава держави додав, що ракетоносії українського виробництва виводять на навколоземну орбіту космічні апарати і супутники з різних країн по всьому світу, а Україна є активним учасником міжнародних космічних програм.

День космонавтики: внесок України в підкорення космосуДо Дня космонавтики «Слово і Діло» підготувало інфографіку про участь України і українців у підкоренні космосу.

Також Порошенко опублікував відеоролик під назвою «Україна - космічна держава», в якому йдеться про те, що Україна входить до першої десятки космічних країн світу.

Раніше був підписаний Меморандум про взаєморозуміння між Державним космічним агентством України та Канадським космічним агентством.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року планується запуск в космос трьох ракет, створених за участю України.

Також президент України Петро Порошенко заявив, що Україна буде розробляти нове ракетне озброєння і засоби космічної розвідки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: