Стало відомо, яких збитків завдали Україні пожежі на військових складах

Читать на русском
В Україні через пожежі на артилерійських складах за два з половиною роки було знищено боєприпасів на суму близько двох мільярдів доларів.

В Україні через пожежі на артилерійських складах за два з половиною роки було знищено боєприпасів на суму близько двох мільярдів доларів.

Про це повідомив голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський, пише «Слово і Діло».

«Інформую, що за останні 2,5 роки, починаючи зі Сватового, закінчуючи Ічнею, знищення боєприпасів більш ніж на 2 мільярди доларів. Офіційно інформую, що лише в цьому бюджеті на 2019 рік на дотації нашим аграрним баронам-мільярдерам закладено понад 5 мільярдів гривень. А на бетонні сховища знову нічого не закладено», – заявив Пашинський.

За його словами, питання також обговорюватиметься на комітеті з питань нацбезпеки 17 жовтня, де звітуватимуть представники Міноборони та Генштабу про події в Ічні.

«Комітет буде завтра. Там будуть проаналізовані всі питання, які порушувались, – наявність боєприпасів, і стан їх зберігання», – додав нардеп.

Пашинський зазначив, що в Україні потрібно змінити систему зберігання боєприпасів.

«Хочу просто нагадати, що минулого року в нас була Балаклія, була Калинівка. Після цього комітет ВР із питань нацбезпеки розробив «методичку» того, що потрібно зробити. Це все було передане керівництву Міноборони та Генштабу. За рік нічого зроблено не було. Ситуація така: як є – не може далі бути. Нам потрібно докорінно змінити систему зберігання боєприпасів. Заклинаннями, що ми йдемо в НАТО, ми боєприпаси не збережемо», – додав він.

Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що для посилення безпеки складів боєприпасів Україна може використовувати ресурси НАТО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: