Парламент Британії відмовився обговорювати питання недовіри Мей

Читать на русском
Питання про вотум недовіри прем'єр-міністру назвали виставою й заявили, що не хочуть гаяти на це час.

Парламент Великої Британії відмовив лідеру опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбіну провести голосування з питання про вотум недовіри британському прем'єр-міністру Терезі Мей.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 17 грудня, повідомив телеканал Sky News із посиланням на урядові джерела.

Назвали дату, коли в британському парламенті відбудеться голосування щодо BrexitПрем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що парламент проведе голосування за угоду щодо Brexit після 14 січня.

«Ми не збираємося виділяти час на виставу», – заявили телеканалу в британському уряді.

Корбін раніше представив у парламенті вимогу про необхідність провести голосування з питання винесення вотуму недовіри Мей. Він назвав неприйнятним її рішення перенести на наступний рік парламентське голосування щодо досягнутої з Брюсселем угоди про умови Brexit, яке мало відбутися 11 грудня. На його думку, винесення вотуму недовіри прем'єру є «єдиним способом», щоб провести голосування щодо угоди про Brexit цього тижня.

Раніше Мей не змогли відправити у відставку з посади голови Консервативної партії.

Нагадаємо, 10 грудня в парламенті Великої Британії мало відбутися голосування за умовами угоди з Брюсселем щодо Brexit, однак Мей його скасувала. Пізніше вона заявила, що голосування відбудеться після 14 січня 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: