Парламент Британії збирається на термінові дебати

Читать на русском
Британські депутати проведуть термінові дебати через перенесення голосування щодо угоди про умови Brexit на невизначений термін.

Парламент Великобританії проведе у вівторок, 11 грудня, екстрені дебати через рішення прем'єр-міністра Терези Мей відкласти голосування щодо угоди про умови Brexit на невизначений термін.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявив спікер палати громад парламенту Джон Беркоу, повідомляють британські ЗМІ.

Туск має намір скликати саміт ЄС щодо Brexit у четверГолова Європейської ради Дональд Туск має намір скликати саміт Європейського союзу щодо Brexit у четвер, 13 грудня.
  Прохання про проведення дебатів подав лідер Лейбористської партії Джеремі Корбін, заявивши, що «рішення парламенту ігноруються».   Нагадаємо, що голосування в парламенті за угодою з Євросоюзом про умови виходу Великобританії зі складу ЄС було намічено на вечір 11 грудня. Однак Мей порахувала, що в теперішньому вигляді документ не отримає підтримку депутатів, і відклала голосування.   25 листопада Європейський рада схвалила угоду про вихід Великобританії з ЄС і постановила забезпечити набрання чинності договору щодо Brexit 30 березня 2019 року. Однак перш документ повинен отримати схвалення Європарламенту і британських законодавців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: