Уряд Британії вважає мертвою угоду Мей з Брюсселем - ЗМІ

Читать на русском
Більшість членів уряду Великої Британії вважають мертвою угоду Терези Мей щодо Brexit і відкрито обговорюють інші варіанти, в тому числі другий референдум.

Більшість членів уряду Великої Британії вважають мертвою угоду Терези Мей щодо Brexit і відкрито обговорюють інші варіанти, в тому числі другий референдум.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє The Times.

Мей закликали піти у відставку через BrexitКабінет британського прем'єра закликає її піти у відставку, якщо угода з ЄС не буде схвалена.

Після саміту ЄС, на якому Брюссель відмовився переглядати угоду, більшість міністрів прийшли до висновку, що у документа мало шансів пройти через парламент.

За даними видання, уряд розколовся на три табори, один з яких складається з п'яти міністрів, в тому числі міністра праці і пенсій Ембер Радд і міністра фінансів Філіпа Хаммонда. Вони схиляються до підтримки другого референдуму, якщо всі інші варіанти будуть вичерпані.

Однак, проти референдуму виступають дві інші групи міністрів. Міністр навколишнього середовища Майкл Гоув і глава МВС Саджид Джавід відмовляються підтримувати перспективу виходу без угоди, але хочуть, щоб Brexit тривав.

Третя група, в яку входять спікер Палати громад Андреа Лідсом і глава МЗС Джеремі Хант, готові ризикнути і вивести Британію без угоди.

Наступного тижня відбудеться засідання уряду, на якому міністри будуть обговорювати з Терезою Мей подальші кроки щодо угоди з Брюсселем.

Раніше Мей підтвердила відтермінування голосування щодо Brexit.

Як повідомлялося раніше, в Лондоні 9 грудня тисячі людей із банерами та прапорами вийшли на мітинг на підтримку Brexit. Акцію організувала британська євроскептична Партія незалежності та деякі інші організації. Так, учасники демонстрації вимагали поліпшення угоди про Brexit.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: