Порошенко провів прес-конференцію: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

Президент Петро Порошенко провів прес-конференцію 16 грудня. Говорив про вибори, церкву, воєнний стан і санкції проти Росії.
Слово і Діло

Президент України Петро Порошенко в неділю, 16 грудня, провів підсумкову прес-конференцію. Це сталося наступного дня після створення єдиної Української православної церкви.

З журналістами президент спілкувався майже дві години. Відповідаючи на запитання, Порошенко заявив, що зараз не оголошуватиме про початок президентської кампанії, при цьому сказав, що в нього зараз немає опонентів. Також глава держави анонсував нові санкції проти Росії через агресію в Азовському морі й підтвердив, що воєнний стан в Україні продовжувати не будуть, а вибори відбудуться вчасно.

«Слово і Діло» розбиралося, що про прес-конференцію Порошенка думають у соціальних мережах.

«Ось навіть у дрібницях людина нечесна. Якщо це прес-конференція, то це не місце й не формат для зачитування нескінченної промови про все на світі. Там у залі зібралася публіка, яка чудово бачить головні події року й знає, що Порошенко про них уже говорив. Просто вкрав хвилин 15-20 прес-конференції своєю промовою. Технологічно в нього завдання при цьому: усвідомлюючи, що журналісти до нього ставляться дуже критично, наговорив про перемоги – типу ось скільки було скептиків щодо томосу, щодо безвізу, щодо санкцій проти Росії, але всі скептики були осоромлені. Читалося: мовляв, і скептики серед вас тут у цій залі також будуть осоромлені», – написав Дмитро Литвин.

«Як мені здалося, дві найбільш незручні теми, які дратують президента: Семочко та власні низькі рейтинги. Хворі місця. Загалом, гострих питань було мало», – вважає Ірина Ромалійська.

«Раз на рік у президента традиція – він іде на прес-конференцію, щоб постаратися не відповісти по суті на жодне критичне запитання, щоб не сказати правду, не озвучити свою принципову позицію. Односкладові відповіді, уточнити які не можна, викрити в обмані – також не можна. За всі п'ять років жодного не постановного інтерв'ю на тему внутрішньої політики. Лише заздалегідь узгоджені запитання на певні теми. Про зовнішню політику іноді президент дає інтерв'ю західним ЗМІ. Повна закритість, відсутність комунікації із суспільством», – написав Юрій Бутусов.

«Це була вдала для Порошенка підсумкова прес-конференція – ніхто не зміг вивести його з рівноваги, президент на диво не розтікався «думками по древу» (хоча було трохи на самому початку), відповідав коротше й по суті (може, це втома – перед Собором, говорить, 3 години спав?)», – вважає Ігор Соловей.

«Після цієї прес-конференції президента Порошенка залишається сподіватися, що наступний президент України буде сміливішим у спілкуванні з журналістами. А для того, щоб подивитися погану виставу в неділю, журналісти відправлятимуться в театр, а не на прес-конференцію глави держави», – написав Михайло Ткач.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко назвав три головних завдання України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: