Антикорупційний суд мають створити до лютого – Порошенко

Читать на русском
На думку президента, ВАКС має бути створений з великими повноваженнями Ради незалежних міжнародних експертів.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) повинні створити до лютого 2019 року.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив президент України Петро Порошенко під час прес-конференції.

Антикорупційний суд не розпочне роботу в 2018 році, як обіцяв ПорошенкоАнтикорупційний суд зможе розпочати повноцінну роботу не раніше ніж у травні 2019 року, хоча раніше Порошенко запевняв, що судовий орган стартує ще в 2018 році.

«Була створена незалежна, у тому числі - і від президента, і від політичних партій антикорупційна інфраструктура, яка становить НАБУ, САП, Національне агентство з питань запобігання корупції. Зараз завершується створення Вищого антикорупційного суду, я сподіваюся, що суд буде створений до лютого і в тому числі з великими повноваженнями Ради незалежних (міжнародних, - ред .) експертів», - повідомив Порошенко.

Президент підкреслив, що ВАКС також не буде залежати від президента.

«Він точно вже ніяк незалежний від президента. Якщо є питання, я задоволений рівнем боротьби з корупцією - ні. До кого це питання до всіх нас і ми повинні об'єднатися для того, щоб зробити боротьбу з корупцією ефективною. Інфраструктура створена... Ми повинні спільно імплементувати ті законодавчі акти, які були прийняті, в тому числі за моєю ініціативою», - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що громадська рада міжнародних експертів вже почала допомагати Вищий кваліфікаційный комісії України у проведенні конкурсу у Вищий антикорупційний суд.

Раніше Порошенко заявляв, що найближчим часом очікуються конкретні результати конкурсів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України набору суддів у Вищий антикорупційний суд та інші суди.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: