СБУ перевіряє держслужбовців на наявність рідні в Криму - Порошенко

Читать на русском
Президент Петро Порошенко доручив Службі безпеки України здійснити перевірку державних службовців, які мають родичів у анексованому РФ Криму.

Президент Петро Порошенко доручив Службі безпеки України здійснити перевірку державних службовців, які мають родичів у анексованому РФ Криму.

Як пише «Слово і Діло», про це президент України заявив під час прес-конференції.

«У нас є велика кількість державних службовців, у тому числі й у правоохоронних органах, які мають родичів у Криму. Я звернувся до голови СБУ Василя Сергійовича Грицака для того, щоб українська контррозвідка зробила перевірку відомостей цих державних службовців, поставивши пріоритет у правоохоронних і слідчих органах», – зазначив Порошенко.

Порошенко також висловився щодо першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка, цивільна дружина та донька якого, як повідомлялося раніше, мають громадянство РФ.

Президент зазначив, що щойно перевірка щодо цієї ситуації буде завершена і будуть підстави для притягнення до відповідальності або звільнення, за ним «не забариться».

Раніше повідомлялося, що контррозвідка СБУ підтвердила наявність громадянства РФ у родини Семочка.

Нагадаємо, 1 жовтня журналісти програми Наші гроші опублікували сюжет про причетність заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка до дефіциту важливих препаратів для людей із захворюваннями нирок в Україні.

У сюжеті розслідувачі показали дорогі будинки в Козині під Києвом та автомобіль Land Cruiser, які, за даними журналістів, належать Семочку. Зазначається, що родичі Семочка володіють російським громадянством і бізнесом в Криму.

Після публікації журналістського розслідування Національне антикорупційне бюро почало кримінальне провадження щодо Семочка за статтею «одержання хабара», а Служба безпеки України почала перевірку на предмет наявності в діях розвідника ознак державної зради.

Сам Семочко заявив, що оприлюднена ЗМІ інформація не відповідає дійсності та звинуватив журналістів у маніпуляціях фактами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: