До Дня української писемності та мови українці напишуть радіодиктант

Читать на русском
Українське радіо проведе традиційний диктант національної єдності. Він розпочнеться об 11 годині 30 хвилин. Традиційно текст готує і буде диктувати Олександр Авраменко.

У п’ятницю, 9 листопада, до Дня української писемності та мови «Українське радіо» проведе традиційний диктант національної єдності.

Як пише «Слово і Діло», спецпроект розпочнеться об 11.00, текст радіодиктанту звучатиме на «Українському радіо» з 11:30.

Мовний закон: що зміниться для українцівУкраїнську мову повинні будуть знати всі громадяни країни, зокрема депутати й чиновники. Але на приватне життя норми закону не поширюватимуться.

Як повідомила раніше координатор проекту Аліна Акуленко, радіодиктан диктуватимуть із радіостудії на Хрещатику, 26, але його також можна буде дивитися по телевізору, слухати й дивитися на сайтах суспільного радіо і телебачення в Інтернеті.

Традиційно текст радіодиктанту готує і буде диктувати доцент Київського університету ім. Б. Грінченка Олександр Авраменко.

Незмінними є умови мовного флеш-мобу: диктант треба писати лише від руки, надруковані у будь-якому текстовому редакторі файли не перевірятимуть. Водночас, надіслати роботу на перевірку можна і електронною поштою, для цього написаний від руки диктант треба відсканувати чи сфотографувати. Радіодиктант можна писати і надсилати шрифтом Брайля.

Нагадаємо, у 2017 році «Українське радіо» отримало 28 тисяч 999 радіодиктантів. Із них майже 17, 5 тисяч – звичайною поштою, а 11, 5 тисяч – електронною. 124 особи стали переможцями.

Як відомо, також у п’ятницю, 9 листопада, в Україні відзначають День української писемності та мови.

Свято встановлене 9 листопада 1997 року, коли президент України Леонід Кучма на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства видав Указ № 1241/97 «Про День української писемності та мови».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: