Стало відомо, хто представить Сенцова на врученні премії Сахарова

Читать на русском
На церемонії вручення премії Сахарова українського режисера Олега Сенцова, який утримується в російській тюрмі, представлять його адвокат і двоюрідна сестра.

На церемонії вручення премії Сахарова українського режисера Олега Сенцова, який утримується в російській тюрмі, представлять його адвокат і двоюрідна сестра.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив у Twitter брюссельський кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк.

Сенцов отримав ще одну престижну нагородуУ цьому році на вручення премії з'їхалися понад 200 політиків, журналістів, правозахисників і громадських діячів.

«Якщо нічого не зміниться в останній момент, Сенцова представлятимуть його адвокат і двоюрідна сестра на церемонії нагородження премією Сахарова в Страсбурзі, яка відбудеться 12 грудня», – написав Йозвяк.

Нагадаємо, 25 жовтня засудженому в Росії українському режисеру Олегу Сенцову присудили премію Європарламенту «За свободу думки» імені Сахарова. На здобуття премії Сенцова висунула група Європейської народної партії в Європейському парламенті. Церемонія нагородження має відбутися 12 листопада в Страсбурзі.

Сенцов засуджений у Росії на 20 років ув’язнення за звинуваченням у «підготовці терактів» в анексованому Криму. Режисер звинувачення відкидає. На знак протесту він голодував із 14 травня з вимогою звільнити всіх українців, яких Росія утримує за політичними мотивами. Сенцов припинив голодування 6 жовтня. Він назвав це «вимушеним заходом через загрозу насильницького годування».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: