З'ясувалися причини присутності працівників СБУ на захоплених кораблях

Читать на русском
Офіцери Служби безпеки України виконували службові завдання з контррозвідки відповідно до закону.

Працівники СБУ, яких разом з моряками ВМС України захопили в Керченській протоці, виконували контррозвідувальні завдання.

Як передає «Слово і Діло», про це в понеділок, 16 грудня, повідомляють «Українські новини» з посиланням на відповідь СБУ на відповідний запит.

Ескалація в Азовському морі: що допоможе приструнити РосіюКраїни Заходу мають обговорити можливість блокування російських кораблів при виході з Азовського моря у відповідь на агресію РФ проти України. Як покарати РФ за агресію на Азові, знають експерти.

«Офіцери української спецслужби, які були захоплені російською стороною в Керченській протоці 25 листопада, виконували службові завдання з контррозвідувального забезпечення підрозділу ВМС України, як це передбачено законом про СБУ», – заявили в спецслужбі.

Зазначається, що російська сторона не зверталася до української з пропозиціями обміну захоплених співробітників СБУ.

Раніше в СБУ підтвердили, що на захоплених в Азові кораблях були їхні офіцери.

Нагадаємо, ввечері 25 листопада біля Керченського мосту спецпризначенці РФ захопили три українських кораблі. В результаті були поранені шестеро українських військовослужбовців. ФСБ Росії звинуватила українську сторону в небезпечних маневрах під час входження до закритої акваторії територіального моря РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: