Розвідник Семочко відхрестився від російського громадянства

Читать на русском
Сергій Семочко та його дружина Тетяна Лисенко є громадянами України і жодних інших паспортів не мають.

Сергій Семочко та його дружина Тетяна Лисенко є громадянами України і жодних інших паспортів не мають.

На цьому в ефірі спецвипуску програми «Стежками війни» на телеканалі ZIK наголосив перший заступник голови Служби зовнішньої розвідки України Сергій Семочко, пише «Слово і Діло».

Цінності полковника Семочка та його цінність. Колонка Леоніда ШвецяПоки всі сміялися над історією російських ГРУшників, яких відправили отруїти Скрипаля, в Україні відбулася не менш неприємна історія за участю першого заступника голови зовнішньої розвідки.

Гість програми зауважив, що в розслідуванні журналістів із начебто викривальною інформацією щодо нього не побачив жодного підтвердження та жодного доказу викладеної інформації.

«Інформація про мене, викладена в матеріалах Дениса Бігуса, є такою, що не відповідає дійсності. Усі нібито викривальні дані журналістського розслідування мають прозаїчне пояснення. Зокрема тема діалізу. Усі дії оперативних співробітників СБУ здійснювалися на виконання пріоритетних завдань, затверджених Колегією СБУ, та вказівок керівництва СБУ і проводились у рамках чинного законодавства. Вважаю, що я і мої підлеглі по цій справі відпрацювали на всі 100%. Відповідно, розслідування щодо пана Сергія Христинченка, який фігурує у матеріалах, завершено. Суд поставить крапку в цій історії», – наголосив він.

Семочко, коментуючи питання щодо громадянства, наголосив: «Я – громадянин України. Моя сім’я на постійній основі проживає в Україні». Гість програми продовжив, що його дружина – Тетяна Лисенко – також є громадянкою України. На підтвердження своїх слів Сергій Семочко продемонстрував паспорт дружини. «Інших паспортів ні я, ні вона не маємо», – запевнив він.

Російське громадянство мають дорослі діти його дружини від першого шлюбу, які з ними не живуть. Сергій Семочко зазначив, що згадані в журналістському матеріалі діти його дружини Тетяни від першого шлюбу – Анастасія Котон (Лисенко) та Святослав Лисенко –повнолітні та фінансово самодостатні: «Вони мають потужних, фінансово спроможних і забезпечених родичів, і цей факт мав місце ще до моєї появи у цій сім’ї, таким він залишається і зараз».

Перший заступник голови Служби зовнішньої розвідки України нагадав, що російські ідентифікаційні номери у період анексії автоматично присвоювали усім громадянам автоматично.

«Кому вони присвоєні, а кому не присвоєні – мені важко відповісти на це питання. Я не здивуюся, якщо завтра з’явиться паспорт громадянина РФ, виписаний на моє прізвище. Для спецслужб РФ зробити це – на раз, два, три, але я від цього не став громадянином РФ. Я – громадянин України. Я не для того виходив із Криму зі своїми хлопцями і не для того захищаю цю країну, щоб на рівному місці хто-небудь шляхом якихось публікацій, елементів «гібридної» війни змістив із посади першого заступника Служби зовнішньої розвідки», – заявив Сергій Семочко.

Нагадаємо, як ідеться у розслідуванні програми «Наші гроші з Денисом Бігусом», родина першого заступника керівника Служби зовнішньої розвідки України та екс-керівника економічної контррозвідки СБУ Сергія Семочка має будинки під Києвом вартістю у мільйони доларів, а також, крім українського, має громадянство РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: