САП вручила обвинувачення Труханову та іншим підозрюваним

Читать на русском
Антикорупційні прокурори вручили обвинувачення всім вісьмом підозрюваним у справі покупки будівлі заводу Краян.
Геннадій Труханов

Спеціалізована антикорупційна прокуратура вручила складений детективами НАБУ обвинувальний акт міському голові Одеси Геннадію Труханову, його заступнику Павлу Вугельману та ще шістьом підозрюваним у заволодінні коштів бюджету Одеси (ч. 5 ст. 191 ККУ).

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в Національному бюро.

Крім Вугельмана й Труханова, обвинувальний акт був вручений голові постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міської ради Василю Шкрябаю; директору департаменту комунальної власності Одеської міськради Олексію Спектору; його заступнику Володимиру Радіонову; директору приватної компанії-продавця будівлі Петру Загодіренку; представнику офшору Valton Group LP Ігорю Кравченку та оцінювачу – директору ПП «Брокбізнесконсалт» Галині Богдановій.

«28 вересня-3 жовтня прокурори САП вручили обвинувальний акт, складений детективами НАБУ, вісьмом підозрюваним у заволодінні коштами місцевого бюджету Одеси при придбанні будівель ВАТ «ХК «Краян», – зазначили в Бюро.

Як встановило слідство, Труханов у період з липня до грудня 2016 року спільно з іншими посадовцями Одеської мерії та приватної компанії заволоділи коштами місцевого бюджету міста Одеси в сумі 185 млн грн. Корупційна схема, на переконання детективів, реалізована під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за завідомо завищеною вартістю. Надалі сплачені кошти ймовірно планували легалізувати через підприємство з ознаками фіктивності, засновник та керівник якого, як встановило слідство, наразі проживає на непідконтрольній території Луганської області.

«Детективи НАБУ та прокурори САП стали на заваді цим планам, ініціювавши в грудні 2016 року накладення арешту на 185 мільйонів гривень, сплачених із місцевого бюджету Одеси. Відтоді постійно вчиняються спроби скасувати арешт коштів, у тому числі через раптове зменшення ціни договору до 90 мільйонів гривень у січні 2018 року», – наголосили в НАБУ.

Нагадаємо, 1 червня НАБУ завершило досудове розслідування справи Труханова. Раніше в Національному бюро підтвердили підозру Труханову, ще трьох затримали. Також у НАБУ розповіли цікаві деталі справи мера Одеси.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: