«Дорожня справа Труханова»: НАБУ надіслало запит на Кіпр

Читать на русском
В Антикорупційному бюро хочуть вивчити документи про компанію з Британських Віргінських островів.

У рамках розслідування кримінального провадження про можливу розтрату коштів Одеської міської ради на державні закупівлі з ремонту доріг детективи НАБУ направили на Кіпр запит про міжнародну правову допомогу.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Детективи встановили, що кошти Одеської міськради, якими нібито заволоділа низка компаній, у розмірі 3,4 мільйона доларів через низку транзакцій перераховані на банківські рахунки офшорних компаній: LONGRIDGE TRADING LIMITED, PANCRASS LTD і PANCRASS OVERSEAS S.A. Частина коштів із рахунку PANCRASS OVERSEAS S.A. в подальшому була перерахована в складі інших грошових коштів на рахунок компанії Albrook International LTD в кіпрському банку Bank of Cyprus Public Company Limited.

У зв'язку з цим, детектив вказував, що з метою встановлення вичерпного кола осіб, причетних до скоєння розслідуваного кримінальної правопорушення, відстеження руху грошових коштів і виявлення їх кінцевих одержувачів потрібно отримати тимчасовий доступ до речей і документів в паперовому та електронному вигляді в банку Bank of Cyprus Public Company Limited щодо компанії Albrook International LTD, а також її рахунку, в тому числі виписці про рух коштів.

Суддя запит схвалив.

Нагадаємо, у НАБУ назвали однопартійців Труханова, нібито причетних до можливого розкрадання коштів у дорожній справі.

Раніше підозрюваній НАБУ фірмі повернули майже 100 мільйонів у справі заводу «Краян».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: