У мережі обговорюють наказ Порошенка припинити звільнення листонош

Читать на русском

Петро Порошенко виступив різко проти звільнення листонош. Слово і Діло з'ясувало, що в соціальних мережах думають про його наказ.
Слово і Діло

Президент України Петро Порошенко закликав припинити звільнення листонош і закриття поштових відділень у селах.

Глава держави також ініціював внесення до державного бюджету 500 мільйонів гривень, щоб компенсувати збитки «Укрпошти» для доставки пенсій. «Також наказую припинити звільнення листонош. На сьогодні ці 500 мільйонів гривень дозволять забезпечити і відповідне підвищення заробітної плати, і захистити листонош. Тому що це не просто доставка пенсій, доставка газет. Можливо, для літньої людини це єдиний зв'язок зі світом», – заявив Порошенко.

«Слово і Діло» розбиралось, як на наказ президента відреагували в соціальних мережах.

«Є ще варіанти наказів для Порошенка, щоб захистити нещасних листонош перед виборами. Зобов'язати всі держоргани надсилати телеграми громадянам. Наприклад, телеграми про нарахування субсидій або про відмову в нарахуванні. Зобов'язати всіх військових (воєнний стан все-таки) не користуватися смс і месенджерами, а писати листи, як у старі добрі часи. Зобов'язати всі державні й комунальні підприємства дублювати будь-які свої документи листом Гройсману, щоб був облік, контроль та обсяг роботи для «Укрпошти». Разом із тим і Гройсману можна показати, хто в домі господар, якщо зобов'язати його відповідати листом щодо кожного випадку, що типу документ отриманий», – написав Дмитро Литвин.

«Образ «міцного господарника» досі є ласою нішею для керівників. На жаль, попит на такого лідера досі присутній серед населення», – вважає Андрій Боровик.

«А, може, Семочко та Насіров також розносять пенсії, тому їх не можна звільнити? Президент проти, щоб звільняли листонош. Нехай і надалі держава витрачатиме ресурси неефективно. Не шкода. Адже головне вибори. Раптом пенсіонери ще неправильно зрозуміють. Пенсіонерам же незручно користуватися картками. А щоб пенсіонери вже точно зрозуміли, що «Армія, мова, віра, листоноші» це для них, президент не забув нагадати, що в очільника «Укрпошти» зарплата висока. Ну що ж, якщо вже бути популістом, то по повній програмі», – написав Сергій Фурса.

«Дивіться, не переплутайте! Наказувати не звільняти листонош – є повноваження, а звільняти Семочка – тупо немає повноважень. Зривати пломби – є повноваження, а перестати давати багатомільйонні дотації з бюджету Косюку – тупо немає повноважень. Вимагати субсидій для населення через підвищення цін на газ – є повноваження, а перестати компенсувати з бюджету Ахметову за поставки електроенергії на окуповані території – тупо немає повноважень. Надавати президентську держохорону керівнику САП Назару Холодницькому є повноваження, а посадити за ґрати топ-корупціонерів – тупо немає повноважень. Змінювати закон під нового генпрокурора – є повноваження, а запроваджувати санкції проти кума Путіна Медведчука, як це зробили США, – тупо немає повноважень», – написав Олексій Мінаков.

Нагадаємо, 12 грудня в будівлі Кабінету міністрів у Києві відбувся мітинг працівників «Укрпошти» та будівельників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: