Працівники «Укрпошти» та будівельники пікетують Кабмін

Читать на русском
Працівники Укрпошти вимагають не скорочувати робочі дні й не звільняти працівників. Також біля будівлі уряду мітингують проти корупції на одеській митниці.

Біля будівлі Кабінету міністрів у Києві триває мітинг працівників «Укрпошти» та будівельників.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Укрінформ» в середу, 12 грудня.

В «Укрпошті» заявили, що бюджетних грошей вистачить на піврокуПередбачених бюджетом на наступний рік 500 мільйонів гривень вистачить лише на перше півріччя, потім доведеться шукати додаткове фінансування.

Учасники акції стверджують, що «Укрпошта» скорочує робочі дні й планує скорочувати працівників, тому вони виступають проти цього.

Будівельники, своєю чергою, виступають за підтримку реформ у Державній архітеркурно-будівельній інспекції, боротьбу з незаконними будівництвами й спрощення подання документів на отримання дозволів на будівництво

Крім того, біля будівлі уряду проходить акція представників народної ради протидії корупції, які вимагають припинити корупційні злочини на одеській митниці.

«На одеській митниці діє корупційна схема й за кожну машину сільгосппродукції, яка йде на експорт, вимагають відкрито 500 доларів», – сказав учасник акції Анатолій Будник.

Він додав, що учасники акції вимагають зупинити корупцію на митниці й притягнути до кримінальної відповідальності в. о. голови одеської митниці Сергія Мартинова.

Раніше президент Петро Порошенко провів зустріч із головою «Укрпошти» Ігорем Смілянським і доручив забезпечити доставку пенсій, припинити звільнення листонош і зберегти відділення в сільській місцевості.

Смілянський, своєю чергою, пообіцяв, що незабаром працівникам «Укрпошти» підвищать зарплати й не звільнятимуть листонош, але грошей вистачить лише на півроку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: