Порошенко наказав припинити звільнення листонош

Читать на русском
Глава держави вважає, що необхідно припинити закриття поштових відділень у селах, особливо у віддалених. Також Порошенко проти звільнення листонош.

Президент України Петро Порошенко ініціював внесення до держбюджету 500 мільйонів гривень, які б компенсували збитки «Укрпошти» для доставки пенсій.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у Facebook президента.

Порошенко наголосив, що необхідно припинити закриття поштових відділень у селах, особливо у віддалених.

«Потрібно забезпечити їх підтримку за рахунок загального балансу «Укрпошти». Я ініціював внесення до держбюджету 500 мільйонів гривень, які б компенсували збитки «Укрпошти» для доставки пенсій», – сказав президент.

Також Порошенко наказав припинити звільнення листонош.

«На сьогодні 500 мільйонів гривень дозволять забезпечити й відповідне підвищення заробітної платні, і захистити листонош. Бо це непросто доставка пенсій, доставка газет. Можливо, для людини похилого віку це єдиний зв'язок зі світом», – зазначив президент.

Порошенко закликав міністра інфраструктури Володимиира Омеляна проконтролювати питання з доставкою пенсій, збереженням відділень пошти та забезпеченням зарплат листонош.

Раніше Порошенко заявив, що «Укрпошта» не скорочуватиме відділення й проблем із доставкою пенсій не буде.

Нагадаємо, в проекті державного бюджету на 2019 рік, який уряд подав до парламенту на розгляд у другому читанні, передбачені відшкодування для ПАТ «Укрпошта» витрат на доставку пенсій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: