Рада ухвалила держбюджет-2019: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

Верховна Рада сьогодні о шостій ранку ухвалила державний бюджет на 2019 рік. Що про це думають у соцмережах – у добірці Слова і Діла.
Слово і Діло

Верховна Рада сьогодні, 23 листопада, вранці ухвалила державний бюджет на 2019 рік. Обговорення бюджетних питань почалося вчора після обіду й тривало всю ніч. Відзначимо, що порівняно з першим читанням доходи й витрати бюджету збільшені майже на 18 мільярдів гривень.

Жодного голосу за головний кошторис країни не дали фракції «Батьківщини», «Самопомочі» та Радикальної партії. А «Опозиційний блок» сьогодні вранці відкликав чотири своїх голоси «за». «Слово і Діло» розбиралося, що в соціальних мережах пишуть про ухвалення бюджету-2019.

«Нічний бюджет – нічний жах. Страшно, коли у всієї країни на очах у голосуванні за бюджет зал нарешті «об'єднують» корупційні поправки. Коли найбільші виродки країни протягують свої виключно корупційні схеми (вони ж поправки) в обмін на те, що вони проголосують за бюджет. І їм не соромно, не страшно, не дискомфортно навіть. Коли перші особи закликають голосувати за корупцію, закликають підтримати її, просять підтримати її й переконують підтримати її. На очах у всієї країни в річницю Революції Гідності», – написала Оксана Величко.

«Не розумію, чому депутати виставляють у Фейсбук власні втомлені обличчя, мовляв, дивіться, які ми молодці – ми працювали всю ніч і ухвалили бюджет. По-перше, ніхто не забороняв працювати вдень. А по-друге, з тією кількістю корупційних винятків, які знову закладені в бюджеті, я б узагалі соромився згадувати про той бюджет, тим більше вітати один одного», – вважає Гліб Канєвський.

«На квартири для військовослужбовців у бюджеті-2019 бюджеторуби виділили 1,8 мільярда гривень. На президентський, вибачте, фонд – 1 мільярд гривень. Тож ті військові, яким житла від цих щедрот не дістанеться, мають терміново зайнятися наукою та іншими корисними речами, на які гарантоїд чогось може відстебнути з фонду», – написав Андрій Капустін.

«Прожитковий мінімум – 2037 гривень. Мінімальна зарплата – 4173. Мінімальна пенсія – 1638. Все, що потрібно знати про бюджет-2019, який до 6 ранку голосували депутати», – написав Макс Назаров.

«Ось так розповідаєш весь час про небачені реформи, а потім проводиш бюджет через Раду за ніч. Так, щоб ніхто нічого не зрозумів і не встиг відловити більшість корупційних пунктів. Якщо голосування за ніч перед новим роком ще хоч якось можна було виправдати тим, що вже кінець року, в усіх квитки й плани, то хамський поспіх у листопаді виглядає неприховано похмуро», – вважає Дмитро Литвин.

«Вони працювали в поті чола, вдень і вночі, й о 6:01 ранку депутати нарешті ухвалили бюджет. Традиційно брали змором і виснаженням, щоб сонним депутатам було важко розгледіти «схеми». Немає часу пояснювати – підтримуй! Вся «Батьківщина», група «Воля народу» і 14 депутатів «Самопомочі» були відсутні. Напевно, солодко спали. Отже, маври зробили свою справу – тепер кожен депутат може спокійно планувати відпочинок на новорічно-різдвяні свята й не паритися. За винятком, звичайно, тих, хто планує балотуватися в президенти», – написав Олексій Мінаков.

Також читайте в матеріалі «Слова і Діла» про те, що відбувалося у Верховній Раді цього тижня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: