ЄС продовжив антиросійські економічні санкції на півроку

Читать на русском
Голови держав Євросоюзу за підсумками саміту в Брюсселі ухвалили рішення продовжити економічні санкції відносно Росії на півроку.

Голови держав Євросоюзу за підсумками саміту в Брюсселі ухвалили рішення продовжити економічні санкції відносно Росії на півроку.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив голова Євроради Дональд Туск у четвер, 13 грудня.

ЄС запровадив персональні санкції за організацію псевдовиборів у ОРДЛОЄвросоюз запровадив санкції проти дев'яти осіб за організацію та проведення виборів у самопроголошених ДНР і ЛНР.

«ЄС одноголосно продовжив економічні санкції проти Росії у зв'язку з нульовим прогресом в реалізації Мінських угод», - написав Туск на своїй сторінці в Twitter.

«Як завжди, санкції продовжуються на півроку. Це політичне рішення. Попереду - формальна процедура, яка буде виконана протягом найближчих тижнів», - заявило агентству ТАСС джерело на полях саміту.

Економічні санкції, що стосуються окремих секторів економіки Росії, були спочатку запроваджені 31 липня 2014 року терміном на один рік у відповідь на російську агресію проти України.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко під час спільної прес-конференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом повідомив, що сьогодні повинні бути продовжені санкції проти Росії.

Додамо, канцлер Німеччини Ангела Меркель раніше заявила, що її уряд підтримає розширення санкцій Європейського союзу проти Росії на майбутньому саміті лідерів ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: