ЄС не запроваджуватиме нові санкції проти Росії – ЗМІ

Читать на русском
У відповідь на ситуацію в Азовському морі Євросоюз надасть допомогу постраждалим регіонам, але нові санкції не запроваджуватиме.

На саміті Європейської ради в Брюсселі запропонують допомогу українським регіонам, що постраждали від ситуації в Азовському морі, але нові санкції проти Росії не запроваджуватимуть.

Про це повідомляє Euractiv, посилаючись на проект висновків саміту, пише «Слово і Діло».

Волкер пригрозив РФ новими санкціями через агресію в Азовському моріАмериканський спецпредставник по Україні допустив посилення обмежувальних заходів щодо Російської Федерації.

Зазначається, що дипломати сподіваються на продовження наявних санкцій, але не досягнуть консенсусу щодо збільшення тиску, до якого закликає низка країн.

Один із німецьких дипломатів підтвердив, що в ЄС відсутній консенсус щодо запровадження нових санкцій проти Росії за дії в Азовському морі.

Водночас ЄС готує пропозицію щодо фінансових та інших заходів, спрямованих на допомогу районам Східної України, які відчувають негативний ефект через те, що Росія заважає вільному судноплавству в Азовському морі.

«ЄС готовий вжити заходів щодо подальшого зміцнення своєї підтримки на користь постраждалих регіонів України», – йдеться у висновках.

Як повідомлялося, напередодні Європарламент ухвалив резолюцію із закликом до посилення санкцій ЄС проти Росії через ситуацію на Азові.

Також ЗМІ повідомляли, що Європейська Рада на саміті 13-14 грудня в Брюсселі продовжить санкції проти РФ на шість місяців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: