Волкер пригрозив РФ новими санкціями через агресію в Азовському морі

Читать на русском
Американський спецпредставник по Україні допустив посилення обмежувальних заходів щодо Російської Федерації.
Курт Волкер

Сполучені Штати Америки та Європа можуть посилити санкції відносно Росії або ввести нові санкції через захоплення в Чорному морі українських кораблів з екіпажем.

Про це в коментарі «Голосу Америки» сказав спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер, повідомляє «Слово і Діло».

«ДДеякі наші європейські союзники говорили про нові санкції чи посилення існуючих санкцій. Я думаю, що це гідна ідея, ми її розглянемо», – сказав Волкер.

Спеціальний представник Держдепартаменту США також висловив думку, що Росія має звільнити захоплених українських моряків та судна у якості жесту доброї волі перед святами.

«Їх безпідставно атакували у відкритих водах, заарештували. Вони (росіяни) мають вдатися до деескалації ситуації та повернути їх», – зазначив Волкер.

Дипломат наголосив, що збереження уваги на долі українських моряків має посприяти їх звільненню. За словами Волкера, світ повинен продемонструвати єдність у протистоянні Росії.

«Не забувати про них, щоб увага залишалася прикутою до їхньої долі. Ми сподіваємося, що Росія негайно поверне моряків», – заявив Волкер.

Як зазначив дипломат через ситуацію із захопленням українських моряків Росією була відкладена раніше запланована зустріч із помічником Володимира Путіна Владиславом Сурковим.

Водночас дипломат наголосив, що Росія має відновити діалог з Україною на базі Договору 2003-го року про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки.

«Території обох країн виходять до Азовського моря. Обидві країни мають право та потребу використовувати море для руху транспорту. Далі ми маємо повернутися до ширшої розмови про те, як покласти край конфлікту в Східній Україні», – заявив Волкер.

Нагадаємо, США і Європейський Союз готують спільну відповідь на агресію РФ в Керченській протоці. Раніше на дії Росії відреагував глава Пентагону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: