ЄС обговорює можливість запровадження нових санкцій проти РФ

Читать на русском
Верховна представниця Європейського Союзу із закордонних справ Федеріка Моґеріні озвучила пріоритетність дій ЄС у відповідь на агресію Росії в Керченській протоці.

Верховна представниця Європейського Союзу із закордонних справ Федеріка Моґеріні озвучила пріоритетність дій ЄС у відповідь на агресію Росії в Керченській протоці.

Як пише «Слово і Діло», за її словами, допомога регіонам України, які постраждали внаслідок російської агресії, є більш дієвою, ніж введення додаткових санкцій проти Росії, передає Радіо Свобода.

ГПУ оприлюднила реконструкцію подій у Керченській протоці – відеоГенеральна прокуратура України оприлюднила відеореконструкцію подій у Керченській протоці 25 листопада.

«Для нас санкції і обмежувальні заходи лише частина тиску. Що є навіть більш важливим – це практична підтримка, яку ми можемо надати Україні і українському народу. Ми знаємо, що є велика потреба у підтримці, в тому числі економічній, а також у реформуванні країни», - заявила Моґеріні.

Представниця ЄС наголосила, наразі європейська сторона знаходиться у пошуку "конкретних заходів підтримки регіонів, які зазнали найбільшого впливу через обмеження вантажних перевезень, на узбережжі Азовського моря».

Нагадаємо, що Федеріка Моґеріні заявила, що ЄС продовжує обговорювати можливість запровадження нових санкцій проти Росії через агресію в Азовському морі. Однак зазначила, що говорити про нові обмежувальні заходи поки рано.

Російські силовики захопили два малі броньовані артилерійські катери Бердянськ і Нікополь та рейдовий буксир Яни Капу і 24 військовослужбовців ВМС ЗС України 25 листопада в районі Керченської протоки.

Росія наполягає, що українські військові кораблі порушили держкордон під час переходу з Чорного моря в Азовське море. Підконтрольний Кремлю суд Криму заарештував всіх захоплених моряків до 25 січня 2019 року. Російська сторона інкримінує їм «незаконний перетин держкордону». Офіційний Київ вважає їх військовополоненими.

За даними Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, Росія атакувала і захопила українські військові кораблі в міжнародних водах Чорного моря.

Після подій в Керченській протоці президент України запровадив воєнний стан на 30 днів у таких областях, як Вінницька, Луганська, Донецька, Запорізька, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Чернігівська, Херсонська, а також у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: