Європарламент закликав посилити санкції проти РФ – резолюція

Читать на русском
Європейський парламент 12 грудня схвалив резолюцію, яка закликає до посилення санкцій ЄС проти Росії, якщо українські військовослужбовці, захоплені 25 листопада в Чорному морі, не будуть звільнені.

Європейський парламент 12 грудня схвалив резолюцію, яка закликає до посилення санкцій ЄС проти Росії, якщо українські військовослужбовці, захоплені 25 листопада в Чорному морі, не будуть звільнені.

Як пише «Слово і Діло», засідання транслювалося на сайті Європарламенту.

Ескалація в Азовському морі: що допоможе приструнити РосіюКраїни Заходу мають обговорити можливість блокування російських кораблів при виході з Азовського моря у відповідь на агресію РФ проти України. Як покарати РФ за агресію на Азові, знають експерти.

433 європарламентарів проголосували «за», 105 - «проти», утрималися 30 депутатів.

Європарламентарі засуджують навмисний акт агресії Росії проти України, здійснений 25 листопада у Керченській протоці, та вимагають негайного і безумовного звільнення українських кораблів та моряків, які повинні отримати статус військовополонених.

«Ми закликаємо ЄС та держави-члени ввести цілеспрямовані санкції в разі, якщо 24 українських військовослужбовців не будуть звільнені і в разі подальшої військової ескалації», - йдеться у резолюції.

Поправка також містить заклик до ОБСЄ розширити мандат Спеціальної моніторингової місії в Україні на регіон Азовського моря.

«Європарламент закликає країни-члени закрити доступ до портів ЄС для російських суден, які прибувають з Азовського моря, доки Росія не відновить вільну навігацію через Керченську протоку та в Азовському морі», - сказано у документі.

Як відомо, у Євросоюзі відсутній консенсус щодо запровадження нових санкцій проти Росії через її дії в Азовському морі.

Нагадаємо, 26 листопада народні депутати підтримали указ президента Петра Порошенка щодо запровадження воєнного стану в Україні.

Як повідомлялося, воєнний стан запровадили в 10 областях, де Росія може завдати удару.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: