Німеччина виступить за продовження санкцій проти Росії

Читать на русском
На саміті Ради Європи Меркель виступить із заявою про Мінські угоди та ситуацію навколо Керченської протоки.

Берлін виступатиме за продовження антиросійських санкцій на саміті Євросоюзу, який відбудеться цього тижня.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 12 грудня, заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, повідомляє ТАСС.

Волкер пригрозив РФ новими санкціями через агресію в Азовському моріАмериканський спецпредставник по Україні допустив посилення обмежувальних заходів щодо Російської Федерації.

«Ми будемо називати речі своїми іменами. Ми будемо виступати за продовження санкцій», – сказала вона.

Меркель висловила «стурбованість у зв'язку з діями Росії». «Ми не приймаємо фактичних претензій [Росії] на Азовське море», – заявила канцлер.

Також Меркель заявила, що Росія відмовилася від розміщення місії ОБСЄ в Керченській протоці та Азовському морі.

«Ми намагалися домогтися розширення місії на Керченську протоку та Азовське море, але Росія це відхилила», – заявила канцлер.

Вона сказала, що чула від російської сторони запевнення в тому, що «нормальне судноплавство в Азовському морі можливе». «За словами мають бути вчинки», – зазначила канцлер.

Зазначимо, Європейська рада збереться на зустріч 13-14 грудня й заслухає Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона з питання виконання Мінських угод для подальшого розгляду питання про продовження санкцій проти РФ.

Раніше стало відомо, що 12-13 грудня напередодні засідання Європейської ради з візитом до Брюсселя вирушить президент України Петро Порошенко. Під час поїздки він має намір провести низку зустрічей із топ-чиновниками ЄС і обговорити питання посилення санкцій проти Росії.

Раніше повідомлялося, що Франція не підтримує пропозицію про розширення антиросійських санкцій у зв'язку з інцидентом у районі Керченської протоки. Посилення санкцій також не підтримує Німеччина.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: