ГПУ передала до НАБУ справу Арбузова

Читать на русском
Генпрокуратура вирішила передати до Антикорупційного бюро чергову справу проти чиновників часів президентства Віктора Януковича.
Сергій Арбузов

Генеральна прокуратура доручила здійснювати досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом можливого привласнення 220 мільйонів гривень колишнім головою Націнального банку України Сергія Арбузова детективам Національного антикорупційного бюро.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва, якою відмовлено в знятті арешту з майна чиновника-втікача, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат Арбузова подав клопотання про зняття арешту з двох земельних ділянок площею 0,12 і 0,136 га, житлового будинку площею 313 кв. м, двокімнатної квартири площею 45 кв. м, підвального приміщення в житловому будинку площею 125 кв. м і двох нежитлових вбудованих приміщень у житловому будинку площею 396 кв. м і 91 кв. м. Обґрунтовуючи своє клопотання, адвокат вказував, що досудове розслідування в зазначеному провадженні здійснюється майже 4 роки, а обвинувальний акт так і не був скерований до суду.

Суд відмовив, оскільки їм не підсудна ця справа і її необхідно подавати за місцем реєстрації Головного слідчого управління Генпрокуратури, тобто до Печерського райсуду Києва. Суддя вказав, що справу хоч і передали до НАБУ, проте там за розслідування не бралися й передали її до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури для визначення підслідності в кримінальному провадженні.

Нагадаємо, суд зняв арешт із рахунків компаній, яких пов'язують із сином Януковича.

Пізніше в суді пояснили, з яких компаній зняли арешт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: