ГПУ передала справу Ставицького до суду

Читать на русском
ГПУ завершила слідство в справі екс-міністра енергетики і вугільної промисловості Едуарда Ставицького.

ГПУ завершила слідство в справі екс-міністра енергетики і вугільної промисловості Едуарда Ставицького, якого підозрюють у співучасті в незаконному привласненні резиденції «Межигір'я».

Обвинувальний акт був переданий до суду, повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook, пише «Слово і Діло».

Хто із «сім'ї» Януковича залишився в списку санкцій Ради ЄСЯк змінювався перелік колишніх українських чиновників, які потрапили під санкції ЄС, протягом 2014-2018 років і чому з кожним роком із нього виключають одіозних функціонерів?

«Слідчими ГПУ завершене досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою екс-голови правління НАК «Надра України» Едуарда Ставицького, приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу та директора ТОВ «Танталіт». Вони підозрюються в заволодінні в змові з Януковичем державним майном в особливо великому розмірі. Зокрема, об'єктами комплексу відпочинку «Пуща-Водиця» урочища «Межигір'я» вартістю 540 мільйонів гривень і в легалізації цього майна, здобутого злочинним шляхом», – повідомила Сарган.

Згідно з її інформацією, слідству вдалося встановити, що в 2007 році співучасники злочину шляхом ухвалення низки нормативно-правових актів привласнили комплекс відпочинку «Пуща-Водиця» урочища «Межигір'я», передавши його від Держуправління справами до статутного капіталу НАК «Надра України». Після цього до статуту НАК були внесені зміни, які нібито дозволяли компанії самостійно ухвалювати рішення про відчуження держмайна.

Обвинувальний акт у справі був підписаний прокурором 7 травня 2018 року. 8 травня матеріали справи були передані до суду.

Сарган також нагадала, що в справі фігурують екс-президент України Віктор Янукович і його син Олександр, які наразі переховуються від слідства. В суді триває розгляд клопотання про проведення спеціального досудового розслідування.

Раніше біля будинку Ставицького активісти провели акцію протесту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: