Голодування Савченко: нардеп розповіла про своє здоров'я

Читать на русском
Савченко, обвинувачена в державній зраді, заявила, що за тиждень сухого голодування частково втратила зір та слух.

Нардеп Надія Савченко, обвинувачена в державній зраді, заявила, що за тиждень сухого голодування частково втратила зір та слух.

Як пише «Слово і Діло», про це вона написала в листі, який 13 грудня зачитав головуючий суддя на засіданні Шевченківського суду.

Справа Савченко-Рубана: слідчі встановили організатораСлідчі встановили організатора справи Рубана-Савченко, проте поки не зібрали достатньо доказів.

Зокрема, нардеп написала про те, що вона фізично не зможе бути присутня на засіданні через процес виходу із сухого голодування.

«Фізично я не в змозі брати участь у судовому засідання через головокружіння й часткову втрату зору та слуху й сильну віддишку, при якій боляче ходити», – написала Савченко.

«Для відновлення й виходу із сухого голодування мені потрібен час. Сьогодні я не в змозі виїхати до суду за станом здоров’я, тому прошу перенести судове засідання на наступний тиждень, щоб дати мені час на реабілітацію», – йдеться в листі нардепа.

Суддя задовольнив клопотання й вирішив перенести засідання на 14 годину 17 грудня. Нагадаємо, Савченко знову оголосила про голодування 5 грудня.

Обіцянки країни чудес. Як працювала народний депутат Надія СавченкоСавченко не голосувала за визнання РФ державою-агресором, відмовилася повернути Порошенко орден Героя України та збирається йти в президенти.

11 грудня нардеп заявила, що припинить сухе голодування 13 грудня. Вона додала, що за 6 днів голодування втратила 7 кг – із 73 до 66 кг.

За словами Савченко, вона вирішила припинити голодування, адже їй пішли на поступки, й вона зможе подати електронну декларацію.

Надію Савченко затримали 22 березня у Верховній Раді після того, як парламент зняв із неї недоторканність.

Їй інкримінують вчинення дій із метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, підготовку до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами. Сама нардеп відкидає звинувачення.

Також стало відомо, що Надія Савченко готова стати президентом України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: