Без їжі та води: Савченко оголосила сухе голодування

Читать на русском
Нагадаємо, голодування Савченко раніше повідомляла вже неодноразово. Вперше - під час російського полону, потім - після затримання і арешту в Києві.

Арештована нардеп Надія Савченко оголосила сухе голодування.

Про це повідомляється на її сторінці в Facebook і опублікованому там само відеозапису, пише «Слово і Діло» в середу, 5 грудня.

Обіцянки країни чудес. Як працювала народний депутат Надія СавченкоСавченко не голосувала за визнання РФ державою-агресором, відмовилася повернути Порошенко орден Героя України та збирається йти в президенти.

Невдоволення у нардепа викликали дії слідчих Служби безпеки України.

«Поставили ультиматум, що або мої адвокати підписують, що вони закінчили ознайомлення зі справою, - це було сьогодні, до того часу час мене не відвезуть в банк, ні в якому разі, щоб я могла відновити свій електронний ключ, подати декларацію до НАЗК, щоб я могла відкрити партійні рахунки, для того, щоб я могла балотуватися кандидатом у президенти України 2019 року. Слідчий поставив ультиматум, що в банк мене не відвезуть. Крім того, мені заборонять побачення з моїми родичами, помічниками депутата, - йде тиск і обмеження моєї роботи народного депутата», - заявила Савченко.

«Я оголошую сухе голодування, не просто без їжі, але й без води. Це буде тривати до тих пір, поки мені не забезпечать відвідування банку, поки я не відновлю електронний ключ і подам декларацію до НАЗК, поки мені не дозволять відвідування родичів», - сказала вона.

Нагадаємо, про голодування Савченко раніше повідомляла вже неодноразово. Вперше - під час російського полону, потім - після затримання і арешту в Києві. Останній раз про голодування Савченко заявила 12 липня - після продовження судом строку її тримання під вартою.

Раніше повідомлялося, що в Києві затримали помічника Надії Савченко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: