Справа Савченко: у Грицака з'явилася перша невиконана обіцянка

Читать на русском
Василь Грицак у травні обіцяв протягом кількох місяців передати справу Савченко до суду. Розслідування вже завершене, але до суду справа ще не дійшла.

Голова Служби безпеки України Василь Грицак не виконав обіцянку протягом кількох місяців передати до суду справу Надії Савченко.

Таку обіцянку Грицак давав 12 травня, нагадує «Слово і Діло».

Нагадаємо, народного депутата Надію Савченко підозрюють у підготовці терактів у сесійній залі Верховної Ради та спробі повалення державної влади.

Вибори-2019: чи має право Савченко балотуватися та що з цього вийдеСестра народного депутата Віра Савченко розповіла, що Надія, яку підозрюють в організації теракту, планує йти в президенти.

«Я переконаний, що справа буде розслідувана, як написано в КПК, в розумні терміни. І найближчим часом вона буде передана до суду. Найближчим часом – це, я думаю, протягом кількох місяців», – запевняв голова СБУ.

1 серпня стало відомо, що СБУ та Генеральна прокуратура завершили слідство щодо Савченко й другого підозрюваного Володимир Рубана. Матеріали кримінальної справи були передані сторонам захисту для ознайомлення. А 13 вересня головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що справа Савченко-Рубана буде передана до суду лише в жовтні. Але й у жовтні справа до суду не потрапила.

З огляду на те, що з дня заяви Грицака минуло півроку, а справу Савченко до суду досі не передали, обіцянку вважаємо невиконаною.

Відзначимо, Василь Грицак за час перебування на посаді голови СБУ дав 10 обіцянок, 3 з яких виконав, а одну – провалив.

Раніше Шевченківський районний суд Києва продовжив до 30 грудня термін арешту народного депутата Надії Савченко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: