Чотири роки роботи Ради: Савченко та Парубій є найбільш медійними депутатами

Читать на русском

Чотири роки тому, 27 листопада, розпочала роботу Верховна Рада восьмого скликання. «Слово і Діло» підрахувало, що найбільше обіцянок за чотири роки дали Олег Ляшко, Юлія Тимошенко та Сергій Каплін. Сьогодні пропонуємо подивитися, як виконують обіцянки народні депутати, які найчастіше фігурують у засобах масової інформації.

Відзначимо, що ніхто з топ-10 депутатів, про яких українці найчастіше читають або бачать на телебаченні, не виконав і половини своїх обіцянок.

За даними Semantrum, найчастіше в медіа за чотири роки роботи парламенту згадували депутата від «Батьківщини» Надію Савченко – 315 тисяч 74 рази. І це не дивно з огляду на те, що перші роки після обрання до Ради Савченко перебувала в російській в'язниці й новини про справу проти неї широко висвітлювалися ЗМІ. Після цього всім було цікаво, як працюватиме політик, яка повернулася з полону. Тепер же Савченко звинуватили в плануванні теракту та спробі державного перевороту, нардеп сидить у київському СІЗО й приводів говорити про неї вистачає. При цьому за короткий період на волі Савченко змогла виконати лише 15% своїх обіцянок.

Другий за частотою згадування в ЗМІ – спікер Верховної Ради Андрій Парубій, його згадали майже 255,5 тисяч разів, а виконав він лише 45% своїх запевнень. Лідер Радикальної партії Олег Ляшко посів третє місце за медійністю, а голова фракції «Батьківщини» Юлія Тимошенко – четверте. При тому, що вони більше за всіх наобіцяли за це скликання, реалізувати змогли 31% та 21% обіцянок відповідно.

Із цієї топ-10 найвідповідальнішим є депутат від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко (виконав 48% обіцянок). Його згадали в ЗМІ майже 124,7 тисячі разів, він на сьомому місці за цим показником. Замикає десятку нардеп-утікач Олександр Онищенко, який встиг виконати 22% обіцянок.

Порівняно з цими цифрами найвідповідальніші парламентарі майже не фігурують у ЗМІ. Зараз на першому місці за кількістю виконаних запевнень Микола Кучер – 84%. При цьому його згадали 4 тисячі 597 разів. Більше уваги отримав Руслан Демчак – 7 тисяч 96 разів.

З усіх найвідповідальніших народних депутатів найбільш медійним є Андрій Вадатурський, який виконав 71% своїх обіцянок. У ЗМІ він фігурує 8 тисяч 230 разів.

Нагадаємо, раніше ми проаналізували, хто серед нардепів відповідальніше виконує обіцянки – чоловіки чи жінки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: