Європарламент виступив проти «Північного потоку-2»

Читать на русском
В ухваленій резолюції стверджується, що Північний потік-2 - це політичний проект, який несе загрозу європейській енергетичній безпеці.

Європарламент виступив за припинення реалізації проекту газопроводу Північний потік-2.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в ухваленій у середу, 12 грудня, резолюції по доповіді Про реалізацію Договору про асоціацію ЄС-Україна.

Північний вітер: чи пробиватиме Росія «коридор» до КримуСпроба пробити сухопутний коридор до Криму може закінчитися для Росії військовою поразкою.

Відзначається, що 433 європарламентарії проголосували «за», 105 - «проти», утрималися 30 депутатів.

У документі зазначено, що Європарламент вважає «ключовою ту роль, яку Україна відіграє у сфері європейської мережі енергетичного забезпечення».

«Члени Європарламенту засуджують будівництво газопроводу Nord Stream 2, який йде в обхід України, оскільки це політичний проект, який несе загрозу європейській енергетичній безпеці. Тому вони закликають до його скасування», - йдеться в тексті прийнятої резолюції.

Напередодні стало відомо, що Конгрес США виступив за санкції проти Північного потоку-2 і закликав ЄС відмовитися від цього проекту. Конгресмени також закликали президента США Дональда Трампа використовувати всі наявні інструменти, щоб підтримати енергетичну безпеку Європи.

У свою чергу в Кремлі вважають, що резолюція Конгресу США по Північному потоку-2 - це спроба перешкодити реалізації проекту. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав цей газопровід суто комерційним і економічним проектом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: