Стілянина у Страсбурзі: в місті оголосили траур

Читать на русском
У Страсбурзі оголосили день жалоби після того, чоловік влаштував стрілянину на різдвяному ярмарку у центрі міста. Нападника шукає поліція.
Фото Reuters.

Мер Страсбурга Ролан Рис оголосив день жалоби після того, як 29-річний чоловік влаштував стрілянину на різдвяному ярмарку у центрі міста.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомило видання DNA.

У яких терактах за останні три роки постраждали українціУ результаті теракту в Кабулі загинули 7 українців. Слово і Діло згадує, під час яких іще атак постраждали або загинули наші співвітчизники.

Зазначається, що різдвяний ярмарок не працюватиме 12 грудня. Також рішенням мерії були скасовані всі вистави у театрах.

Нагадаємо, ввечері, 11 грудня, у французькому Страсбурзі сталася стрілянина в центрі міста на Різдвяному ярмарку. Вогонь по перехожих відкрив 29-річний Шеріф Шека (Cherif Chekatt). Наразі його розшукують французькі правоохоронці.

У зв'язку з операцією із затримання підозрюваного у розстрілі перехожих, перекрита центральна частина міста, відвідувачів ресторанів просять залишатися на місцях, як і раніше закриті двері будівлі Європарламенту.

Влада Франції назвала стрілянину в Страсбурзі терактом (доповнено)Влада Франції розглядає стрілянину в центрі Страсбурга, яка сталася ввечері 11 грудня, як теракт.

Місцева влада повідомляє, що через події закрито рух по магістралі A-25 в обох напрямках. Також, за даними ЗМІ, поліція ФРН проводить посилені перевірки на франко-німецькому кордоні, було призупинено рух наземного громадського транспорту в місті, в тому числі трамвая D, чий маршрут перетинає кордон, поєднуючи Страсбург і сусідній Кель.

Уряд вводить в дію план із термінових заходів при терактах, що передбачає посилений контроль на кордонах, посилені заходи безпеки на усіх різдвяних ринках у Франції.

Як відомо, у центрі французького Страсбурга на різдвяному ярмарку загинуло 4 людини, ще 12 осіб отримали серйозні поранення.

Раніше повідомлялося, що 11 людей поранено під час стрілянини біля Різдвяного ярмарку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: