У Херсоні готували теракти проти націоналістів – ГПУ

Читать на русском
Громадянин К. планував два замахи на представників Нацкорпусу і народної дружини, але за ним стежили силовики.

Силовики затримали українця, який готував у Херсоні теракт проти представника Національного корпусу.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 15 листопада, повідомила в Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

У СБУ відзвітували про перебіг розслідування справи ГандзюкЗа словами голови СБУ Василя Грицака, в справі Гандзюк поки не проведені всі процесуальні дії.

За її словами, громадянин К. у травні 2018 року за завданнями спецслужб РФ намагався влаштувати теракт, в результаті якого повинен був постраждати один з керівників Херсонської обласної організації Нацкорпусу.

Сарган зазначає, що підозрюваному не вдалося реалізувати свої наміри, оскільки його підготовку таємно контролювали українські правоохоронці. Вони замінили його бойові патрони на холості.

За її словами, цей же чоловік готував ще один теракт - проти одного з керівників громадського формування з охорони порядку і держкордону Добровільна народна дружина самооборони Херсонської області.

Сарган повідомила, що затриманому 14 листопада повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених кількома статтями Кримінального кодексу - «підготовка і замах на злочин», «теракт», «незаконне поводження зі зброєю».

Сьогодні Шевченківський райсуд Києва заарештував чоловіка без права застави.

ПРовадження розслідується головним слідчим управлінням СБУ під процесуальним керівництвом Головної військової прокуратури.

Нагадаємо, минулого тижня в Херсоні поховали громадську активістку Катерину Гандзюк, на яку 31 червня було скоєно замах. Гандзюк облили кислотою. Вона чотири місяці провела в лікарні з опіками 30-39% тіла, а 4 листопада померла.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: