ГПУ завершила експертизу з розстрілів на Майдані

Читать на русском
Завершена експертиза щодо тих осіб, які, за версією слідства, віддавали наказ стріляти по протестуючих на Майдані.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що ГПУ завершила експертизу у справі про злочини під час Революції гідності на Майдані.

Про це він розповів в ефірі телеканалу Інтер, пише «Слово і Діло».

Річниця Євромайдану: як в країні за 5 років змінилися соціально-економічні показникиУкраїнці стали більше подорожувати, збільшилася чисельність Збройних сил і знизилося число безробітних.

«На початку наступного року ми завершимо слідство, зможемо показати суспільству, підозрюваним, а пізніше і обвинуваченим, докази того, що саме Янукович, Захарченко, Якименко, Шуляк, відповідно, президент, керівник СБУ, МВС, Внутрішніх військ та їх підлеглі віддали злочинні накази , за які на Майдані загинули понад 100 людей, понад півтори тисячі були поранені», - підкреслив генпрокурор.

За його словами, це може стати «найбільш очікуваним процесом за ці роки».   «Слідчі змогли встановити факти, докази, опитати тисячі людей, дати фактаж, який, за висновком експертизи, має причинно-наслідковий зв'язок зі смертями на Майдані», - зазначив Луценко.   Раніше начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що завершена найважливіша частина роботи з розслідування справ Майдану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: