США готують санкції проти РФ через порушення свободи віросповідання

Читать на русском
Американська адміністрація може застосувати в майбутньому санкції відносно Росії у зв'язку з порушеннями свободи віросповідання.

Американська адміністрація може застосувати в майбутньому санкції відносно Росії у зв'язку з порушеннями свободи віросповідання.

Як пише «Слово і Діло», це підтвердив на телефонному брифінгу для журналістів посол США з особливих доручень, який курирує в Держдепартаменті питання свободи віросповідання в світі, Семюел Браунбек, передає ТАСС.   «Вони дійсно <...> посилили свій утиск», - заявив Браунбек, кажучи про владу Росії і релігійні свободи.   Брифінг був проведений у зв'язку з недавнім рішенням держсекретаря США Майкла Помпео зарахувати низку країн, зокрема Росію, до категорії порушників релігійних свобод у світі за допомогою чергової спроби екстериторіального застосування національного законодавства. Дії Помпео були вчинені на підставі американського Закону про міжнародну релігійну свободу від 1998 року.   У травні Держдепартамент поширив щорічну доповідь, в якій стверджувалося, що влада Росії продовжує утискати релігійні меншини в країні, в тому числі підбиваючи їх діяльність під статті законодавства, пов'язані з екстремізмом.

Раніше в ЄС опублікували список санкцій організаторів виборів на Донбасі.

Також ЄС обговорює можливість запровадження нових санкцій проти РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: