Суд зобов'язав НАБУ повернути гроші підозрюваної судді Войтенко

Читать на русском
Столичний райд зобов'язав старшого детектива Нацбюро повернути чоловікові судді Тетяни Войтенко понад 7000 доларів.

Суд зобов'язав детектива НАБУ і прокурора САП повернути чоловікові підозрюваної в одержанні неправомірної вигоди судді Подільського районного суду міста Києва Тетяни Войтенко Юрію 7150 доларів, вилучених під час обшуку за місцем їх проживання.

Таке рішення ухвалила слідчий суддя Солом'янського райсуду Києва Ада Педенко за результатами розгляду скарги чоловіка підозрюваної, повідомляє «Слово і Діло».

Юрій Войтенко у своїй скарзі вказував, що під час обшуку за місцем проживання його сім'ї детективи НАБУ вилучили загалом $15 250, з яких, за його словами, $12 650 мають законне походження. Він повідомив, що 4 квітня продав свій автомобіль Toyota Corolla 2014 року випуску за $13 000.

Однак, суд за клопотанням НАБУ наклав арешт лише на частину вилучених детективами коштів, а саме $8100, з яких $2600 – ідентифіковані як частина неправомірної вигоди. Решта $5500 суд заарештував як гарантію можливої ​​конфіскації майна Войтенко. Таким чином, суд залишив поза арештом $7150, які, за словами чоловіка судді, сумлінно отримані в результаті продажу автівки. Надалі Юрій Войтенко подав клопотання детективу НАБУ про повернення тимчасово вилученого майна, а після – прокурору САП. Детектив у відповідь на клопотання подав до суду заяву про роз'яснення, які саме номери купюр необхідно повернути, а прокурор САП – залишив без відповіді.

Під час судового засідання прокурор САП Вадим Кохно не заперечував проти задоволення клопотання і зазначив, що ця сума грошей втратила статус тимчасового вилученого майна. Суд клопотання чоловіка Войтенко задовольнив і зобов'язав детектива НАБУ повернути йому $7150.

У коментарі журналісту «Слова і Діла» прокурор САП Кохно повідомив, що детектив зобов'язаний був виконати рішення суду.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя продовжила відсторонення Войтенко від правосуддя до 20 серпня.

Раніше суд наклав арешт на iPhone і гроші працівниці Подільського райсуду.

Також НАБУ знайшло в кабінеті Войтенко понад 5 тисяч доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: