В Україні сформували санкційний список через конфлікт у Керченській протоці

Читать на русском
Луценко направив до президента і РНБО пропозиції запровадити санкції щодо окремих юридичних і фізичних осіб РФ через агресію в Керченській протоці.
Ілюстративне фото.

Генеральний прокурор Юрій Луценко направив до президента України Петра Порошенку та до Ради національної безпеки і оборони пропозиції запровадити санкції щодо окремих юридичних і фізичних осіб РФ через агресію в Керченській протоці.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.

Сенат США одноголосно засудив дії Росії в Керченській протоціУ документі наголошується, що Вашингтон не визнає незаконне приєднання Кримського півострова до Росії.

Як зазначається, після нападу на кораблі Військово-Морських сил Збройних сил України Луценко пропонує запровадити обмеження щодо росіян у вигляді блокування активів на території України.

«Вважаю за необхідне в установленому порядку винести на розгляд РНБО питання щодо застосування до окремих фізичних та юридичних осіб РФ персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів, зокрема у вигляді блокування активів на території України», - зазначив генпрокурор.

Він також додав, що блокування має бути дійсним до деокупації територій України.

Як повідомлялось, Україна запровадила воєнний стан у 10 областях, розташованих уздовж російського кордону, придністровської ділянки молдовського кордону (Вінницька область) та на узбережжі Чорного та Азовського морів.

Поштовхом до запровадження воєнного стану стало те, що 25 листопада в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна й захопили два малих броньованих артилерійських катери «Бердянськ» і «Нікополь» та рейдовий буксир «Яни Капу» разом із 24 моряками, 3 з яких, за підтвердженою росіянами інформацією, отримали поранення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: