Путін відмовився від телефонної розмови з Порошенком

Читать на русском
Російський президент не підтримує ідею розгляду питання з вирішенням конфлікту в Чорному морі в Нормандському форматі.

Президент Росії Володимир Путін не підтримує ідею розгляду питання з вирішенням конфлікту в Чорному морі в Нормандському форматі.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це в понеділок, 3 грудня, заявив його прес-секретар Дмитро Пєсков, повідомляє «Інтерфакс».

Путін відмовився обговорювати питання обміну українських моряківУ РФ триває слідство з приводу інциденту в Керченській протоці і мають бути отримані повні свідчення військовослужбовців ВМС України, підкреслив російський лідер.

На запитання, наскільки необхідна зустріч у Нормандському форматі, про яку говорив президент України Петро Порошенко, Пєсков відповів: «Нормандський формат займається питаннями реалізації Мінських домовленостей».

«Провокація української сторони в російських територіальних водах навряд чи належить до вимірювання Мінських домовленостей», – заявив прес-секретар Путіна.

Він також наголосив, що телефонна розмова між президентами Росії і України в найближчому майбутньому не планується.

«Дійсно, досі після інциденту телефонної розмови між Путіним і Порошенком не було. Наразі, наскільки мені відомо, в наступні дні така розмова не планується», – зазначив він.

Раніше канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Росії Володимир Путін на зустрічі в межах робочого сніданку в Буенос-Айресі, де триває саміт G20, домовилися задіяти Нормандський формат у Керченській кризі.

Незабаром президент Петро Порошенко заявив, що Україна готова до зустрічі в Нормандському форматі на рівні політичних радників для деескалації ситуації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: