Порошенко назвав прийнятний формат для обговорення конфлікту на Азові

Читать на русском
Україна готова до зустрічі в нормандському форматі на рівні політичних радників для деескалації ситуації.

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна готова до зустрічі в нормандському форматі на рівні політичних радників для деескалації ситуації.

Про це він сказав в інтерв'ю France 24, повідомляє в неділю, 2 грудня, прес-служба глави держави, повідомляє «Слово і Діло».

Порошенко вимагає збільшити військову присутність союзників в Чорному моріПетро Порошенко в інтерв’ю німецькому Funke Media Group заявив, що Україні потрібна збільшена військово-морська присутність Німеччини та союзників у Чорному морі.

«Цю пропозицію попередньо було узгоджено зі мною як президентом України під час телефонної розмови з канцлером Німеччини. І ми, безумовно, візьмемо участь у зустрічі в нормандському форматі на рівні політичних радників, на яку ми виносимо термінове питання - вимога до РФ повернути наших військових, кораблі і відкрити Керченську протоку», - відповів Порошенко на запитання, чи готова Україна до обговорення ситуації в нормандської форматі на рівні радників, про що повідомила Ангела Меркель.

Зокрема, глава держави зазначив, що зустріч сама по собі не є позитивним результатом у цій справі.

«Зустріч - лише інструмент, а не результат. Ми вимагаємо: припиніть порушувати міжнародне право, тому що все, що відбулося, є грубим його порушенням і може мати подальші наслідки», - підкреслив президент.

Петро Порошенко також зазначив, що РФ повинна відвести свої війська, які перебувають на російсько-українському кордоні, прибрати з Азовського моря велику кількість військових кораблів. Саме тому, за словами Порошенка, в українських прикордонних із Росією областях було введено воєнний стан.

«І ми будемо раді зупинити закон про воєнний стан, коли відбудеться деескалація ситуації», - заявив Порошенко.

Раніше канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Росії Володимир Путін на зустрічі в рамках робочого сніданку в Буенос-Айресі, де проходить саміт G20, домовилися задіяти нормандський формат у керченській кризі.

Перед цим президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що для вирішення конфлікту між Україною і РФ у Керченській протоці необхідно провести зустріч у нормандському форматі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: