Денісова забрала 42 українських засуджених із Луганщини

Читать на русском
Українська сторона забрала з непідконтрольної території Луганської області 42 засуджених, які захотіли повернутися для відбування покарання на контрольовану Україною територію.

Українська сторона забрала з непідконтрольної території Луганської області 42 засуджених, які захотіли повернутися для відбування покарання на контрольовану Україною територію.

Про це повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, пише «Слово і Діло».

«Щойно в містечку Щастя забрала наших засуджених, яких утримували у в'язницях на непідконтрольній частині Луганської області. Цього разу представники окупаційної адміністрації на тимчасово окупованих територіях у Луганській області передали нам 42 особи. Також українській стороні були передані їхні кримінальні справи», – написала омбудсмен на сторінці в Facebook.

Денісова наголосила, що це перший випадок передання засуджених із непідконтрольних територій Луганської області.

«Вони самі, через рідних і близьких людей або за допомогою правозахисників, виявили бажання повернутися для продовження відбування покарання на контрольованій урядом України території», – додала вона.

Омбудсмен запевнила в готовності прийняти всіх без винятку громадян України для подальшого відбування покарання на підконтрольній території.

Своєю чергою перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) Ірина Геращенко зазначила, що передача засуджених відбулася в межах домовленостей, раніше досягнутих на засіданні гуманітарної підгрупи ТКГ у Мінську. Ці люди були засуджені до початку війни 2014 року, скоєні ними злочини не пов'язані з конфліктом на Донбасі.

Вона зазначила, що переміщення засуджених відбулося за участю омбудсмена Денісової, представників її офісу, пенітенціарної служби та представників СБУ, які працюють у гуманітарній групі в Мінську, зокрема Юрія Кочанова.

Раніше Денісова повідомляла, що в колоніях ОРЛО гинуть в'язні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: