Стало відомо, що обговорили в Мінську на засіданні ТКГ

Читать на русском
Тристороння контактна група в Мінську обговорила ескалацію конфлікту на Донбасі і умови обміну полоненими.

Тристороння контактна група з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі в Мінську обговорила продовження ескалації конфлікту та ймовірності розведення сил та засобів в районі Станиці Луганської.

Про це повідомила прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер, передає «Слово і Діло».

Зміна АТО на ООС: які нововведення очікуються на ДонбасіНа Донбасі з’являться триколірні зони безпеки, а повноваження військовослужбовців значно розширяться.

Зокрема Тристороння контактна група обговорила порушення режиму припинення вогню та питання гарантій безпеки в районі Донецької фільтровальної станції.

«Для справжнього миру РФ має припинити постачати через неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону техніку, зброю, пальне; забезпечити безперешкодний доступ СММ ОБСЄ до всієї території ОРДЛО включно із прилеглими до кордону районами, де у відповідності до домовленостей, досягнутих у вересні 2014 року, мають бути створені зони безпеки під постійним спостереженням СММ ОБСЄ», - йдеться у повідомленні.

Крім того, розведення сил та засобів в районі Станиці Луганської може відбутися за умови дотримання з боку ОРЛО семиденного періоду тиші.

Зі свого боку українська сторона повністю виконує взяті на себе зобов'язання.

Карта ООС: ситуація на сході України на 4 травняСитуація на сході країни за станом станом на 06:00 4 травня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Українська сторона ще раз підтвердила готовність звільнити 23 громадян РФ, які перебувають в установах української пенітенціарної системи за злочини проти територіальної цілісності і суверенітету України у відповідь на звільнення українських політв'язнів, яких загратовано в РФ. Ми досі не отримали відповіді представників РФ щодо цієї ініціативи. Також українська сторона висунула чергову ініціативу для звільнення заручників з ОРДЛО», - написала Оліфер.

Також, тристороння контактна група відзначила як позитивний факт відновлення мобільного зв'язку приблизно на 70% території ОРДО.

Раніше представник України в гуманітарній групі у Мінську нардеп Ірина Геращенко повідомила, що бойовики ОРДЛО, контрольовані Росією, вимагають передати їм понад 80 засуджених найманців в обмін на 15 ув’язнених українців.

Як відомо бойовики не дотримуються режиму тиші в районі проведення ООС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: