Україна запропонувала провести позачергове засідання ТКГ

Читать на русском
Україна запропонувала провести позачергове засідання Тристоронньої контактної групи через проведення виборів у ОРДЛО.

Україна запропонувала провести позачергове засідання Тристоронньої контактної групи через проведення «виборів» у ОРДЛО.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала перший віце-спікер Верховної Ради, представниця України в ТКГ Ірина Геращенко, передає «Слово і Діло».

«Вибори» в ОРДЛО: чого домагається КремльУкраїна заявила, що вибори, проведені 11 листопада на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях, є нелегітимними. В ЄС також назвали вибори незаконними.

«Українська сторона в ТКГ надіслала офіційну ноту з пропозицією провести позачергове засідання групи в зв'язку з проведенням фейкових «виборів» на Донбасі. Ми наполягаємо на тристоронньому форматі переговорів за участю України-РФ-ОБСЄ. Зараз уже є відповідь від представників ОБСЄ, які підтримують ініціативу та готові в будь-який момент зібрати засідання, тобто дві сторони ТКГ: Україна та ОБСЄ готові до зустрічі. РФ мовчить, жодної відповіді, мабуть, в угарі святкують «результати» маріонеткових виборів», – написала Геращенко.

Нагадаємо, в окремих районах Донецької та Луганської областей на сході України 11 листопада відбулися так звані «вибори» «народних рад» (парламентів) і «голів» територій. Протягом дня російські ЗМІ кілька разів повідомляли, що вибори проходять «спокійно» та «без порушень».

Раніше в ЦВК розповіли, скільки коштуватимуть президентські вибори держбюджету.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: