У колоніях ОРЛО гинуть ув'язнені – Денісова

Читать на русском
Денісова зазначила, що загиблі хотіли подальший термін свого ув'язнення відбувати на підконтрольній Україні території.

На окупованій території Луганської області протягом серпня в ряді виправних колоній загинули щонайменше п'ятеро ув'язнених.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, пише «Слово і Діло».

Геращенко розповіла про новий обмін в’язнів-українцівБойовики ОРДЛО, контрольовані Росією, вимагають передати їм понад 80 засуджених найманців в обмін на 15 ув’язнених українців.

«У Суходільській виправній колонії і Слов'яносербській виправній колонії двоє ув'язнених здійснили самогубство, в Краснолуцькій виправній колонії один ув'язнений загинув за нез'ясованих обставинах, двоє ув'язнених були знайдені мертвими в каналізаційній системі однієї з колоній», - заявила вона.

За даними українського омбудсмена, ув'язнені та їхні родичі скаржаться на жорстоке ставлення, відсутність медичної допомоги та належних умов. Це підтверджують і правозахисні організації, які повідомляють про сліди насильства на тілах загиблих.

Денісова зазначила, що загиблі хотіли подальший термін свого ув'язнення відбувати на підконтрольній Україні території.

Раніше Лисичанський міський суд засудив до восьми років ув'язнення спільника бойовиків ОРЛО, який, перебуваючи на підконтрольній уряду території Луганської області, збирав інформацію за завданням так званого «МГБ ЛНР».

Також відзначимо, що з в'язниці бойовиків так званої «Луганській народної республіки» звільнили засудженого до 2014 року українця, якого сепаратисти продовжували незаконно утримувати після завершення терміну ув'язнення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: