Росія знову відмовилася від переговорів у ТКГ – Геращенко

Читать на русском
Геращенко заявила, що Росія двічі поспіль відмовилася від переговорів за участю представників спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську Ірина Геращенко заявила, що Росія двічі поспіль відмовилася від переговорів за участю представників спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Як пише «Слово і Діло», про це вона написала в Facebook.

Агресія РФ в Азовському морі: США обговорять з ЄС «Північний потік-2»В американському Держдепартаменті хочуть, щоб Євросоюз відмовився від плану нового російського газопроводу в обхід України.

За її словами, українська сторона разом з ОБСЄ ініціювала зустріч ТКГ у скайп-режимі, але РФ вдруге її проігнорувала.

«Ми наполягали на проведенні позачергової зустрічі в скайп-режимі, щоб обговорити зухвалий факт агресії РФ проти територіальної цілісності України в Азово-Керченській акваторії», – написала Геращенко.

Вона додала, що також вимагалося негайного звільнення військовополонених українських моряків і поверненню Україні незаконно захоплених суден, розблокування навігації для українських та іноземних суден в Азові, деескалації напруги, створеної агресивними й провокативними діями РФ.

Україна наполягає на обговоренні провокації та агресії проти України з боку РФ у четвер, 29 листопада, на постійній раді ОБСЄ у Відні, в присутності представника ТКГ посла Мартина Сайдіка та голови СММ ОБСЄ Ертурула Апакана.

Як повідомлялося, 25 листопада в Чорному морі прикордонні катери ФСБ РФ брали на таран і відкривали вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України.

26 листопада через збройний напад російських прикордонників на українських військових у Керченській протоці Верховна Рада затвердила указ президента Петра Порошенка про запровадження в 10 областях України воєнного стану.

Пізніше стало відомо, що суди заарештували всіх полонених українських моряків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: