Меркель розповіла про підсумки переговорів із Мей

Читать на русском
Подальших переговорів про умови виходу Великобританії з ЄС не буде, заявила канцлер Німеччини після зустрічі з Терезою Мей.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель у вівторок, 11 грудня, заявила, що подальших переговорів щодо Brexit не буде.

Як передає «Слово і Діло», про це вона сказала у своїй парламентській фракції після зустрічі з прем'єр-міністром Великобританії Терезою Мей, повідомляє Reuters.

Суд ЄС підтвердив право Великої Британії відмовитися від BrexitВеликобританія може вільно відкликати своє одностороннє повідомлення Європейській раді, передане 29 березня 2017 року.

Зазначається, що про це заявили два джерела в ХДС/ХСС.

За словами співрозмовників, Меркель сказала соратникам, що докладаються зусилля для надання Великобританії «запевнень» щодо майбутньої угоди.

Мей 11 грудня вирушила в невелике європейське турне, щоб врятувати угоду про Brexit, щодо якої вона домовилася з Брюсселем, але яку не підтримують британські депутати.

Вона вже зустрілася з голландським прем'єром Марком Рютте і канцлером Німеччини Ангелою Меркель, а потім відправиться в Брюссель, де її чекає зустріч з керівниками ЄС.

Президент Єврокомісії заявив, що ЄС не буде переглядати угоду про Brexit. Голосування в парламенті Великобританії відбудеться до 21 січня.

Нагадаємо, перед зустріччю з Меркель Мей застрягла в автомобілі. Відповідне відео було опубліковано в мережі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: