ДФС не пустила в Україну більше 200 «євроблях» з початку доби

Читать на русском
Найбільше відмов пов'язані з тим, що водії не хочуть платити фінансову заставу за ввезення машини на територію України.

**В Україну у зв'язку з набранням чинності законів про розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації з початку неділі, 25 листопада не впустили на територію країни більше 200 «євроблях». **

Як пише «Слово і Діло», про це сказала прес-секретар Державної фіскальної служби України Наталія Непряхіна в ефірі 112.ua.

Порошенко закликав «євробляхерів» припинити акції протестуПрезидент закликав автомобілістів припинити акції протестів і скористатися пільговим порядком розмитнення.

За її словами, найбільше відмов пов'язані з тим, що водії не хочуть платити фінансову заставу за ввезення машини на територію України.

«Проблема виникла саме через транзит, саме через вимоги оплатити фінансову заставу при ввезенні транспортного засобу з іноземною реєстрацією... Норма прописана таким чином, що коли в'їжджаєш у режимі транзиту необхідно внести фінансову заставу. Люди відмовляються (платити заставу, - ред.), ми просто не пропускаємо ці транспортні засоби», - скащали в ДФС.

За даними відомства, на Львівській митниці потрапили під відмову 138 таких автомобілів, на Волині - 104 машини.

Зазначимо, сьогодні, 25 листопада 2018 вступив в силу закон, який змінює процедуру оформлення і ввезення автомобілів на митну територію України.

Нагадаємо, сьогодні українські прикордонники посилили заходи безпеки на пунктах пропуску через протести власників автомобілів на іноземній реєстрації («євробляхерів»).

Власники автомобілів з іноземною реєстрацією блокують пункти пропуску на західній ділянці кордону.

Як відомо, сьогодні набули чинності закони про розмитнення «євроблях».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: