Насіров програв позов до НАБУ про захист честі й гідності

Читать на русском
Колишньому головному фіскалу України не вдалося через суд змусити спростувати Антикорупційне бюро про його злочини.

Обвинувачений у зловживанні службовим становищем колишній голова Державної фіскальної служби Роман Насіров програв позов до Національного антикорупційного бюро про захист честі й гідності.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що ще 14 квітня Насіров подав цей позов із вимогою визнати недостовірною й такою, що принижує честь та гідність і порушує ділову репутацію екс-голови ДФС інформацію поширену НАБУ на офіційному веб-сайті в частині висловлювань: «НАБУ затримало пособника голови ДФС»; «За версією слідства, підозрюваний був співучасником злочинів, скоєних головою ДФС, у результаті чого інтересам держави завдано збитків на суму 2,19 мільярда гривень»; «Також вирішується питання про оголошення підозри й іншим працівникам ДФС України, в тому числі й територіальних підрозділів, які виконували незаконні вказівки голови ДФС».

Крім того, Насіров вимагав суд зобов'язати НАБУ оприлюднити спростування цих тверджень і стягнути з Бюро 2640 грн судового збору.

Своєю чергою представник НАБУ заперечення проти позову виклав письмово, зазначивши, що справа за обвинуваченням Насірова наразі перебуває на розгляді суду, а в день публікації вказаної інформації позивач мав статус підозрюваного.

Вислухавши обидві сторони, суддя ухвалив рішення відмовити в задоволенні позову. Суд вважає, що викладене на сайті НАБУ повідомлення містить виключно інформацію про стан досудового розслідування в кримінальному провадженні, в якому Насіров має статус підозрюваного. Тому суддя вважає, що ця інформація не підлягає спростуванню, оскільки лише інформує про стан досудового розслідування.

Вказана ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Нагадаємо, суд не відпустив Насірова за кордон.

Раніше він написав відкритого листа керівнику САП Назару Холодницькому.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: